2008-11-04

The Block Obama

Ikväll är det alltså dags för presidentvalet i USA. Ett val som inte bara är viktigt på andra sidan Atlanten, utan även intressant för resten av världen. Som Kubas vicepresident Carlos Lage sa:
"Det världen behöver är en president i USA som är rationell, som har en miniminivå av intelligens, som inte är alkoholist och som inte är dement. Det är inte för mycket begärt."

Jag håller verkligen tummarna för att Barack Obama vinner, och det ser ju onekligen ljust ut just nu, även jag läst att det varit problem med bland annat röstningsmaskinerna. Får se om jag orkar stanna uppe något inatt och kolla på vakan, eller gå upp tidigt och se resultatet. Vad jag vet har en amerikansk presidentkandidat aldrig fått så mycket stöd av populärkulturella personer som Obama har fått. Han har fått ett speciellt stort stöd från många hip-hop artister, som sällan brukar visa uppskattning för politiker och val utan snarare tvärtom. Visst hade bl a Diddy sin kampanj "Vote Or Die" för fyra år sen, men det var nog mer mot Bush än för Kerry. Obama har faktiskt själv sagt att han gärna lyssnar på Jay-Z och annan hip-hop, så känns lite som att han lite mer gata och sväng än tidigare presidenter. Han har faktiskt även medverkat på flera låtar, om än kanske oftast bara i samplad form. Två exempel är på Nas senaste skiva "Untitled", och Q-tips nya skiva "The Renaissance" (han står t o m som featured) som efter år av skivbolagsstrul kommer ut idag. Ger er de två låtarna, och videon till den riktigt sköna första singeln från "The Renaissance".

Nas - "Black President"


Q-Tip - "Shaka"


Q-Tip - "Gettin' Up"

Inga kommentarer: